sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Wordt de Kouterslag ooit een volwaardig sportcomplex?

In 2015 werd met veel toeters en bellen het masterplan voor het Sport- en recreatiepark Kouterslag voorgesteld.

Met dit plan wou de bestuursmeerderheid van toen een visie op tafel leggen en de toekomst duidelijk stellen voor deze groene long van Melle.

Bij het masterplan werd ook een timing van 20 jaar toegevoegd, deze verduidelijkte hoe deze groene long zich de komende jaren verder zou ontwikkelen tot een compleet en gecentraliseerd aanbod van sport, spel en ontspanning.

Een fantastisch plan dat op de steun van alle politieke partijen kon rekenen.

Helaas blijkt dat de toenmalige en tevens huidige schepen van sport Frank De Vis een mooie grote droom had die moeilijker te realiseren valt dan gedacht. Men loopt achter op de planning, past diverse zaken aan en het blijkt ook moeilijker te zijn om de nodige budgetten samen te brengen.

Op de afgelopen gemeenteraad vroeg de schepen de principiële goedkeuring voor de investering van 1 miljoen euro. Hiermee wenst men de parking aan te leggen, echter maar voor 50%. Daarnaast dient dit geld voor de heraanleg van de Kouterslag (straat), overdekte fietsenstalling (hopelijk worden deze ook niet gehalveerd), een hondenspeelweide, een omnisportveld, een wadi en het verbeteren van de toegangswegen.

Dat is heel wat horen we jullie al denken, maar wat stond nog meer op de vooropgestelde planning dat niet uitgevoerd zal worden? Een noordelijk en zuidelijk oefenveld, een cafetaria, nieuwe kleedkamers, de andere helft van de centrale parking, parking 2, …..

Wij vrezen dat er in 2015 weer heel wat gebakken lucht verkocht werd. De Mellenaar kreeg nog maar eens een rad voor de ogen gedraaid, wat we heel jammer vinden. Mensen vertrouwen op de eerlijkheid van politiekers, niet moeilijk dat op dergelijk wijze dat vertrouwen steeds kleiner wordt.

En ja, het zal wel waar zijn dat het niet eenvoudig is om alles te realiseren, maar neem dan een ruimere planning, laat je beter begeleiden, wees realistisch en maak vooral geen valse verkiezingsbeloften.

Mocht men daarnaast effectief overgaan tot de verkoop van de terreinen van Cercle Melle (die bouwgrond zijn) en de gemeentelijke sporthal (die te klein is), zou men deze budgetten alvast kunnen recupereren voor de complete afwerking van de Kouterslag met een volwaardig voetbalcomplex (zoals De Pinte en Laarne) en een sporthal die aan de wettelijke afmetingen voldoet.

Daarnaast zorgt een gecentraliseerd sportaanbod voor minder verplaatsingen, wat ook de verkeersstroom in onze gemeente positief tegemoet zal komen.

Stof tot nadenken dus.


Aangemaakt door Tim Dhondt - 21 januari 2020

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle