sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Donderdagkoers wordt afgevoerd!

Het is een traditie. Bij elke start van de zomer vakantie wordt er in het centrum van onze gemeente gefeest en genoten door klein en groot. De Melse kermis staat reeds jaren garant voor een waaier aan activiteiten die een heel breed en divers publiek aanspreekt.

Dit evenement, waar heel wat inwoners, sympathisanten, vrienden en families naar uitkijken, stond reeds jaren gekend als de Melse Feesten

Vorig jaar werden deze omgedoopt naar de HeMelse Feesten, het huidige bestuur, jullie dus, heeft de bedoeling om deze festiviteiten nieuw leven in te blazen en voor een nog gevarieerder aanbod te gaan.

Echter was ik, en velen met mij, stom verbaasd toen enkele weken geleden, op de viering van de sportlaureaten bekend werd gemaakt dat er nog slecht één koers zal plaatsvinden tijdens de HeMelse Feesten.

Nog groter werd de verbazing dat men de wielerwedstrijd op donderdag gaat annuleren. Heel wat inwoners en sympathisanten van de Melse koers en ver daarbuiten vragen zich af waarom. Dergelijk evenement brengt heel wat volk op de been, sommige vrienden groepen maken hier een jaarlijkse uitstap van en nemen zelfs speciaal verlof voor dit evenement.

Voor de lokale handel, en in het bijzonder de Melse horeca, is dit een topdag. Voor velen zelfs een dag die hun maand goed maakt. Daarnaast profiteren ook de andere zelfstandigen en de kermisattracties van de grote hoeveelheid aanwezigen.

Ik deed een rondvraag bij de lokale horeca, de meesten onder hen betreuren dat de koers op donderdag geschrapt wordt. Daarom dat ik vandaag uit naam van diezelfde horeca hier deze vraag stel.

  1. Waarom wordt de koers op donderdag afgeschaft?
  2. Kunnen jullie tegemoet komen aan de vraag van de lokale horeca om de enige koers op donderdag te organiseren i.p.v. op zaterdag. Hierdoor blijven de Hemelse Feesten uit 5 i.p.v. 4 dagen feestdagen bestaan.
  3. Zo niet, voorzien jullie een alternatief op donderdag of wordt het programma met één dag ingekort?
  4. Hoe denken jullie dat de lokale horeca dit gemis aan inkomsten zal recupereren?
  5. Waarom blijft Sport en Neiring €7500 subsidies behouden?

Indien er geen alternatief aangeboden wordt en de koers niet op donderdag kan doorgaan vrezen we dat de HeMelse Feesten wel eens zouden kunnen veranderen in de Helse Feesten van Melle.


Aangemaakt door Tim Dhondt - 26 januari 2020

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle