sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#JijBentOpWeg

Fietsenstalling Cercle Melle

Op de gemeenteraad van juni had Tim een vraag over fietsenstalling aan Cercle Melle. Lees/beluister hieronder zijn vraag.

We weten allemaal dat wie 's morgens en 's avonds zich vlot door onze gemeente wil begeven er aan is voor de moeite, zeker als je dit met de auto wenst te doen.

Maar een mens is inventief en gaat op zoek. En aangezien er tot op heden echte oplossingen uitblijven, zijn een aantal inwoners van onze gemeente zelf op een, vind ik persoonlijk, schitterend idee gekomen.

Enkele bewoners van de Geraardsbergsesteenweg ter hoogte van 't Lammeke zijn het beu en moe om elke dag in de file te staan aanschuiven om naar hun werk te gaan. Je kan zeggen zoek een alternatief, maar helaas is dat niet voor iedereen mogelijk.

Daarom kwamen deze inwoners op het idee om 's avonds als ze van hun werk komen hun wagen te parkeren aan het voetbalveld van Cercle Melle. De hele strook wordt weinig tot niet gebruikt en de inwoners vinden er gemakkelijk een plaats om de wagen achter te laten.

Van daaruit nemen ze hun fiets om zich naar huis te begeven. Hierdoor vermijden ze de lange files, winnen ze tijd en komen ze ontspannen thuis om voor hun gezin te zorgen. 's Morgens herhalen ze de oefening, ze nemen de fiets tot aan Cercle Melle, laten deze daar achter en nemen hun auto om richting werk te gaan. Opnieuw hebben ze tijdswinst en starten ze ontspannen aan de dag.

Echter hebben deze bewoners een prangende vraag. Als ze met de fiets naar Cercle Melle komen, dienen ze deze daar ergens achter te laten met de schrik deze 's avonds of 's morgens niet meer terug te vinden. Ze vragen via ons aan jullie als bestuur of er een veilige fietsenstalling kan geplaatst worden aan Cercle Melle of aan de voormalige brandweerkazerne zodat ze met een gerust hart de fiets kunnen achter laten.

De persoon waarmee we spraken liet verstaan dat er ondertussen een 10-tal buurtbewoners zijn die op deze manier de lange files vermijden.

We vinden dit initiatief alvast een mooi voorbeeld van ge├źngageerde burgers die zelf de oplossing brengen. Persoonlijk zouden wij dan ook alles in het werk stellen om deze mensen te helpen en daar een oplossing te bieden, het kan en zal alvast een stimulans zijn voor meer inwoners om ook op deze manier zich te verplaatsen. Daarnaast zal een parkeerstrook die grotendeels leeg staat, ook werkelijk een invulling krijgen. Ook de bestaande parking van de brandweer kan hiervoor gebruikt worden.


Aangemaakt door Tim Dhondt - 26 juni 2019

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle