sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#NMBSSite

Buurtbewoners rond de nieuwe NMBS-site blijven in de kou staan.

Omtrent de problematiek van de overlast rond de nieuwe NMBS-werkplaats, stelde sp.a-Melle , op de gemeenteraad van 29 april 2019, een vraag over de toegenomen hinder veroorzaakt door de verlichting op de site, remtesten met treinen en motoren van locomotieven die gedurende uren buiten het gebouw staan te draaien.


Op de vraag of het huidige gemeentebestuur van CD&V/NV-A mandatarissen een hoorzitting zou willen organiseren met alle betrokken inwoners uit de omgeving en de NMBS kwam in eerste instantie niet meteen een duidelijk antwoord. Pas na de vraag opnieuw te stellen werd een duidelijke ‘NEEN’ als antwoord gegeven.

De bevoegde schepen voegde er aan toe, dat ze dit niet wilden organiseren om de dynamiek niet uit de gesprekken te halen. Naar onze bescheiden mening heeft dit gemeentebestuur geen zin in een openlijk debat en blijft de hele buurt hierdoor in de kou staan.

Volgens sp.a-Melle is dit nochtans een ideale gelegenheid om iedereen samen rond de tafel te brengen en zo alle partijen te aanhoren. De gemeente zou in deze problematiek een bemiddelende en verzoenende rol kunnen opnemen.

Bewoners lieten ons ook weten dat ze reeds diverse mails, telefonische en persoonlijke vragen stelden aan zowel de NMBS, als de gemeente, maar tot op heden echter, bleven deze allemaal onbeantwoord. De bevoegde schepen liet in de gemeenteraad weten dat er slechts 1 e-mail, die hem via de burgemeester doorgezonden werd, bereikt had. Daarnaast wist hij ook te melden dat er normaal gezien reeds een vergadering zou plaatsgevonden hebben, maar dat deze verschoven werd naar mei 2019.

We blijven hopen dat men alsnog zal overgaan tot het organiseren van een hoorzitting voor de buurt.

Inwoners uit de omgeving van de NMBS-werkplaats kunnen op onze steun blijven rekenen.


Aangemaakt door Tim Dhondt - 5 mei 2019

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

sp.a in Melle