sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#UitPas

Vanaf 2020 is de UiTPAS verkijgbaar in Melle

Wim Verween, onze fractievoorzitter, nam namens sp.a en de twee andere oppositiepartijen Open VLD en Groen het woord tijdens de gemeenteraad van 4 maart 2019 om de invoering van de UiTPAS voor een tweede keer (februari 2018) vanuit de voltallige oppositie voor te stellen aan de Melse meerderheidspartijen. Wim zijn korte tussenkomst en het antwoord kan je hier beluisteren.

De UITpas is een algemene voordeelpas die iedereen kan verwerven, met bijzondere aandacht voor de doelgroep ‘mensen in armoede’ die dankzij deze UiTPAS extra kansen krijgen en aan gereduceerd tarief aan een vrijetijdsaanbod kunnen deelnemen. Om deze pas in te voeren vanaf 1 januari 2020 is er voor 1 april 2019 een principe-akkoord nodig om de besprekingen op te starten.

Na de uiteenzetting werd het principe-akkoord om de UiTPAS in te voeren vanaf 2020 unaniem goedgekeurd. Als de besprekingen positief verlopen zal hierdoor dus vanaf 1 januari 2020 de UiTPAS ook in Melle verkrijgbaar zijn, net zoals in Gent, Merelbeke en Destelbergen-Heusden.

Meer info over de UiTPAS vind je HIER.


Aangemaakt door Wim Verween - 6 maart 2019

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle