sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#Gemeenteraad2019 - februari

Fiets/voetverbinding tussen Schaapswegel en Fazantenstraat

Op vraag van inwoners uit de wijk Driebunderput aan het Lammeke.

Tussen de Fazantstraat en de Schaapswegel is een deel fiets/voetpad aangelegd in onverhard, waterdoorlatend materiaal. Dit deel wordt ook aangeduid als Schaapswegel en komt uit op de Schaapswegel, gegoten in beton, die verlicht is en zorgt voor een verbinding tussen de Vossenstraat en de Geraardsbergsesteenweg.

Heel wat inwoners in en rond deze wijk, van jong tot oud, maken dagelijks gebruik van dit stukje fietsverbinding. Echter is de huidige staat van dit stuk alles behalve optimaal te noemen.

Het onverhard materiaal is op diverse plaatsen verdwenen door erosie van het regenwater, wat ervoor zorgt dat er putten ontstaan die na elke regenbui gevuld staan met water en de hele breedte innemen waardoor fietsers en voetgangers verplicht worden uit te wijken naar de grasstrook en er dus zo reeds een olifantenpadje ontstaan is.

Daarnaast is 1/3 van deze strook overgroeid met gras en onkruid waardoor de maximale breedte niet benut kan worden en het niet steeds evident is dat fietsers elkaar kruisen, zeker niet als het bakfietsen of jonge fietsers met minder ervaring op de weg zijn.

De vraag van de wijkbewoners is dan ook duidelijk. Kan de gemeente ervoor zorgen dat deze onverharde weg eens aangepakt wordt zodat:

  1. De volledige breedte opnieuw kan gebruikt worden
  2. Er na een regenbui geen volle putten water staan en de weg veilig en zonder risico’s op valpartijen kan gebruikt worden.
  3. Waar het onverharde stuk aansluit op de Schaapswegel in beton het afbuigende deel ook mee te nemen in het onverharde materiaal.

Alvast dank uit naam van de wijk


Aangemaakt door Tim Dhondt - 15 februari 2019

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle