sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Doorgang fietsers Gontrode Heirweg/ Van Laetestraat

Op de gemeenteraad van januari stelt Tim Dhondt een vraag over de werken aan de Gontrode Heirweg (en de doorgang voor fietsers) U kan hier zijn vraag lezen en het antwoord beluisteren


Sedert begin deze maand zijn de werken op de Gontrode Heirweg opnieuw opgestart. Er wordt momenteel hard gewerkt in fase 3 van dit hele project. We zijn blij te zien dat de werken tot nu toe vlot vorderden en dat het resultaat er mag zijn.

Dat dergelijke werken hinder met zich meebrengen is logisch, niet te vermijden en denken we ook dat de impact, zoals die de dag van vandaag is, niet in te schatten valt. Een groot deel van Melle centrum kampt met een verkeersinfarct dat nog nooit gezien werd in onze gemeente.

We zullen inderdaad door de zure appel moeten bijten en weten ook dat eens de werken gedaan zullen zijn, alles terug vlotter en normaler zal verlopen.

Toch moeten we als gemeente onszelf durven bijsturen en aanpassingen doorvoeren waar eventueel mogelijk is. Daarom willen we jullie vragen of het mogelijk is 2 zaken te bekijken en te bespreken.

1. Kan het mogelijk zijn om op de hoek van de Gontrode Heirweg en de Van Laetestraat een strook in betonplaten aan te leggen zodat fietsers alsnog vlot van en naar de Van Laetestraat kunnen gaan om zo hun weg verder te zetten. De blokken zouden op het stukje groen kunnen komen. (conform betonblokken voor omleiding aan Rootputte) , zo dienen fietsers niet helemaal via Caritas en Heidestraat door het drukke verkeer rond te rijden.

2. Extra signalisatie te plaatsen en de reeds aanwezige signalisatie te verduidelijken. Wij kregen van enkele fietsers de opmerking dat het vaak niet duidelijk is hoe en welke omleiding ze dienen te volgen. Daarnaast denken we ook dat het aan te raden is om de communicatie in verband met deze rondleiding nog eens extra in de verf te zetten en ruimer aan te bieden. Bij een rondvraag bleek dat velen niet goed weten waar ze de info kunnen vinden.

Laat duidelijk zijn dat we maar al te goed beseffen dat er geen pasklare oplossing is in dergelijke situaties. Toch vragen we jullie dit zeker te bekijken, te onderzoeken en aan de belangen van de fietsers te denken wat weet dat elkeen die de fiets neemt, een wagen minder in het verkeer is.


Aangemaakt door Tim Dhondt - 25 januari 2019

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle