sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Vuntebeek

Bestendige deputatie van Oost-Vlaanderen geeft buurtbewoners Oude Heirbaan gelijk.

De verkavelingsvergunning voor 17 bedrijfsloodsen en vier wooneenheden was iets teveel van het goede voor Jacqueline Vermeulen. Jacqueline besprak de problematiek met ons bestuur en er werd beslist om zowel door de buurtbewoners als sp.a elk apart onze eigen bezwaren tegen deze vergunning in te dienen bij het college van Burgemeester en Schepenen van Melle.

De bewaarschriften werden verworpen en het college van B&S leverde alsnog de verkavelingsvergunning af aan de bouwheer NV Tissage De Hamme. Zowel de buurtbewoners als sp.a waren verbouwereerd door deze houding en het onbegrip voor hun standpunten.

Er restte ons alleen nog de mogelijkheid om ons gelijk te halen bij de Oost-Vlaamse Bestendige Deputatie. Deze procedure kost geld en is iets ingewikkelder dan het beroep tov de gemeente, maar zowel de buurtbewoners als sp.a vonden het voldoende belangrijk om deze procedure op te starten. De buurtbewoners voelden zich tekort gedaan door de gemeente en sp.a vond dat zowel het algemene als het persoonlijke belang werd geschaad.

Er waren ook voldoende argumenten om het beroepsschrift in te dienen. Jammer dat de gemeente Melle dit niet had ingezien. Iedereen beschik over basisrechten en deze mogen niet met de voeten worden getreden. Jacqueline Vermeulen en Wim Verween bespraken op dinsdag 17 januari 2017 het dossier met gedeputeerde Verbruggen en op 23 februari 2017 kregen de buurtbewoners en sp.a Melle gelijk van de Bestendige Deputatie.

Dit betekent een grote opluchting na een procedure die bijna 8 maanden duurde. Het besluit kunt u hier lezen.


Aangemaakt door Wim Verween - 16 maart 2017

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle