sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#eerlijkerisbeter ook in Melle!

Wordt Melle een hartveilige gemeente?

Op vraag van het Rode Kruis Melle en de gezinsraad kocht de gemeente Melle reeds drie AED-toestellen (automatische externe defibrillatoren) aan. Deze werden geplaatst aan het gemeentehuis van Melle, sport- en recreatiedomein Kouterslag en het GOC te Gontrode. Tijdens de gemeenteraad van mei 2016 werd beslist om een bijkomend AED-toestel aan te kopen, dat op het pleintje van Melle Vogelhoek zal worden geplaatst. Dergelijke draagbare toestellen kunnen mensenlevens redden door een elektrische schok toe te dienen bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

Naast de gemeentelijke AED's zijn er nog andere dergelijke toestellen beschikbaar nl bij Sax (tijdens de openingsuren) en 2 voetbalploegen (Cercle Melle en Tentstar Melle).

Om Melle een hartveilige gemeente te maken, moest er nog aan een bijkomende voorwaarde worden voldaan, nl. het engagement om de Mellenaars te sensibiliseren en samen met de Rode Kruisafdeling opleidingen in reanimatie en AED-gebruik aan te bieden en minstens 10% van de gemeentelijke ambtenaren deze opleiding laten volgen.

Ondanks dat dergelijke opleiding levens redt, waren CD&V en NV-A de mening toegedaan dat het gemeentepersoneel dergelijke opleiding buiten de diensturen - dus in private tijd - diende te volgen.

sp.a Melle is blijven aandringen dat dergelijke opleiding een meerwaarde voor zowel de bevolking als de gemeente inhoudt. Na maanden aandringen werd er tijdens de gemeenteraad van mei jl. aangekondigd dat de bestuursmeerderheid ingaat op ons voorstel en het gemeentepersoneel deze opleiding tijdens de diensturen mag volgen.

Melle zal naar alle waarschijnlijkheid hierdoor binnenkort de titel van "Hartveilige gemeente" behalen.

Dit werd besproken op de gemeenteraad van mei 2016:


Aangemaakt door Wim Verween - 28 juni 2016

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle