sp.a Melle

Jij maakt morgen!

Wie is wie

Jan Raepsaet

Omdat politiek de sleutel is om deel uit te maken van een organisatie en ik altijd al erg geïnteresseerd geweest ben in politiek, besliste ik in 2012 om actief aan politiek te gaan doen.

Aan de kant blijven staan is gemakkelijk, kritiek geven op het beleid is dat ook, actief willen deelnemen aan beleid is een stap verder, maar een stap die ik met volle overtuiging en goesting heb gezet.

Momenteel werk ik als commercieel vertegenwoordiger bij een Horeca groothandel, een ideale sector om naar mensen te luisteren en met mensen te praten, maar ook een sector waarin hard werk en flexibiliteit een vereiste zijn.

Ook in politiek moet hard worden gewerkt om iets te realiseren en dat doe ik reeds 2 jaar als gemeenteraadslid in onze gemeente, ik wil meewerken aan een beleid dat rekening houdt met wat écht bij de mensen leeft om van Melle een nog betere gemeente te maken.

Ik wil niet meewerken aan een beleid dat kiest tussen mensen ipv deze samen te brengen en verenigd naar een oplossing te zoeken. Een beleid dat asociaal is, dat draag ik geen warm hart toe.

Melle is voor mij de plek waar ik graag woon, waar ik heel wat vrienden en kennissen heb. En ook waar ik mij inzet voor verschillende verenigingen en initiatieven.

Naast gemeenteraadslid ben ik actief in Curieus en sp.a als bestuurslid, vraag ik elk jaar aandacht voor het diversiteitsthema, wat tot nog toe nog steeds niet ingeburgerd is in onze samenleving. Te veel nog is er een taboe rond alles wat anders zou zijn, terwijl we eigenlijk allemaal anders zijn, niet?

Meermaals heb ik een schriftelijk vraag gesteld op verschillende niveaus ivm een oversteekplaats aan de kouterslag, tot nog toe is er nog geen antwoord, maar vanuit sp.a Melle blijf ik zagen en hameren op deze oversteekplaats.

Het excuus als zouden de mensen niet wandelen tot aan de oversteekplaats is een drogreden, je kan moeilijk op voorhand de mensen al en stempel geven.

Daarnaast is het dossier gemeenteschool iets wat ik nauwgezet met de collega's vh Vlaamse niveau blijf opvolgen. Ouders, leerkrachten en leerlingen hebben recht op een deftige oplossing, en dit voor beide scholen!!

Wanneer mensen vragen, suggesties of opmerkingen hebben, zeer welkom ergens aan de toog in een Mels café, of bij ons thuis in Melle.


Elders op het web
Het nieuwsblad: Een portret: Jan Raepsaet

Aangemaakt door Jan Raepsaet - 04 februari 2015

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle