sp.a Melle

Jij maakt morgen!

#PROTECTIONNOW

Doe mee met acties op Wereldvluchtelingendag

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Wereldwijd zijn meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Velen daarvan krijgen vandaag niet de bescherming waar ze recht op hebben. Ze zitten opeengepakt in overvolle kampen en worden slechts met mondjesmaat toegelaten in Europa. Een gebrek aan beleid, maar ook racisme en vooroordelen, zorgen ervoor dat ze moeilijk een woning of werk vinden. Daarom voeren Vluchtelingenwerk en al haar leden die dag actie voor meer en betere bescherming voor vluchtelingen en asielzoekers.

In zoveel mogelijk steden en gemeenten bouwen we op 20 juni torens van conservenblikken met daarop de boodschap #ProtectionNow!

De boodschap is simpel: mensen zijn geen conserven. Stapel ze niet op aan grenzen, schuif ze niet door, dank ze niet af. Behandel mensen op de vlucht menswaardig, bescherm ze, geef ze een toekomst.

Wil je de actie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen steunen? Bouw op 20 juni een toren van conserven, hang er de affiche #ProtectionNow aan, neem een foto en deel die op Facebook, Twitter, Instagram met #ProtectionNow.
Deel de foto’s van anderen met #ProtectionNow
Gebruik de Facebookbanner van #ProtectionNow
De affiche, flyer en banner van #ProtectionNow vind je op de website van vluchtelingenwerk vlaanderen

We hopen op massa’s conserven in elke stad! En niet teveel wind, zodat de torens blijven staan. Alvast bedankt voor jullie engagement!


Aangemaakt door Wim Verween - 20 juni 2017

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle