sp.a Melle

Jij maakt morgen!

circulatieplan

Proefperiode circulatieplan wijk Elsdries.

Een dikke maand geleden deed de gemeente een proefopstelling in de wijn Elsdries om 3 belangrijke zaken uit te testen:

  • Hoe leggen we het laatste stuk van de Schauwegemstraat opnieuw aan
  • Hoe kunnen we openbaar vervoer vlot en toegankelijk houden
  • Hoe kunnen we het sluipverkeer afremmen

Na advies van de gemeentelijke werkgroep verkeer (GWV) werd na de paasvakantie overgegaan tot de proefopstelling, waarbij heel wat straten éénrichting werden en rijrichtingen omgekeerd werden.

Het was al duidelijk vooraf de opstelling dat er heel wat terechte bezorgdheden waren bij de inwoners van de wijk. Deze waren reeds massaal aanwezig op de infovergadering die georganiseerd werd door het college van burgemeester en schepenen op het gemeentehuis.

Na een korte voorstelling van het plan door de bevoegde schepen, konden inwoners vragen stellen en suggesties doen. Jammer dat er geen geluidsinstallatie voor handen was zodat het voor de meer dan 200 aanwezigen duidelijk was geweest wat anderen zegden of vroegen.

Als sp.a zijn we regelmatig door de wijk gegaan om de aangepaste situaties te gaan bekijken, om te luisteren naar bewoners, om opmerkingen en suggesties mee te nemen voor de besprekingen op de GWV. Vanaf het begin was duidelijk dat de keuze om dit uit te testen niet de beste was. Toch moet het gezegd dat je niet weet hoe iets zal zijn als je het niet uittest.

Maar laat ons eerlijk zijn, het had - denken wij - anders gekund. Misschien had het goed geweest om na de infovergadering opnieuw rond de tafel te zitten en de verkregen feedback, tips en suggesties mee te nemen om dan tot een definitief ontwerp te komen en uit te testen. Dat het niet naar ieders wens zal of zou zijn, is ook onmogelijk, maar het voorstel zou minstens worden gedragen door de inwoners van de wijk, door de Mellenaar zelf, op basis van hun inspiratie.

Plots verscheen na net geen twee weken een brief in de bus waarop stond dat de proefperiode vroegtijdig werd afgebroken omdat er reeds voldoende metingen gebeurden om tot een duidelijk resultaat te komen. Het kan zijn dat er voldoende metingen waren, maar laat ons opnieuw eerlijk zijn en de echte reden van het vroegtijdig stopzetten meegeven aan de inwoners, want deze gaan nu speculeren en hebben volgens ons recht op de waarheid. Voor enkele bewoners in de Vossenstraat was dit de spreekwoordelijke druppel. Zij waren reeds van plan een actie te starten om autobestuurders te wijzen op het aanpassen van de snelheid in hun straat omdat weinig tot geen passanten aandacht besteden aan een respectvolle snelheid met de veiligheid van kinderen en inwoners als prioriteit. Met behulp van een duidelijke affiche geeft de straat op dit moment een heel duidelijk signaal naar zowel de automobilisten als naar het huidige bestuur. Dergelijke acties krijgen van ons alle ondersteuning, want een mensenleven is onvervangbaar en onbetaalbaar.

Als sp.a kijken we alvast uit naar de komende werkgroep verkeer die normaal plaatsvind op 13 juni 2017, waar we de positieve zaken, bemerkingen en suggesties van de inwoners van de wijk zullen doornemen en waar we hopen tot een zo goed mogelijke oplossing te kunnen komen voor het verkeersprobleem dat zich in deze wijk voordoet.


Aangemaakt door Tim Dhondt - 29 mei 2017

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle