sp.a Melle

Jij maakt morgen!

vluchtelingen

Melle en vluchtelingen: wat kan je doen?

Enkele sp.a-bestuursleden gingen in op de oproep (Melle in Beweging editie januari 2017) van de gemeente en OCMW naar vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen tijdens hun integratietraject en zoektocht naar een geschikte woning of tewerkstelling.

Uit een aangenaam gesprek met de OCMW-maatschappelijk werkster kwam tot uiting dat de dringendste nood van de Melse vluchtelingen een zoektocht naar een woning is. Het vinden van een huis is als vluchteling bijzonder moeilijk zonder hulp. Eenmaal vluchtelingen erkend zijn, begint de klok te tikken. Dan hebben deze mensen twee maanden de tijd om een woning te vinden. Lukt dat niet, dan staan zij op straat, tenzij hun verblijf in het lokaal opvanginitatief uitzonderlijk en gemotiveerd met één maand wordt verlengd.

Om de zoektocht naar een betaalbare woning te begeleiden zijn er de woonbuddy's. De woonbuddy's van het CAW Oost-Vlaanderen doen hun uiterste best om te vermijden dat deze mensen onder de blote hemel moeten slapen. Door het krappe budget van de cliënten en de argwaan van de verhuurders slagen zij er niet altijd in om voor iedereen tijdig een woonst te vinden.

De kans dat het aantal vluchtelingen de komende jaren zal stijgen, is reëel. Momenteel worden er nog heel wat alleenstaanden opgevangen, maar nog heel wat gezinsherenigingen zullen volgen. Een trend die nu reeds is begonnen.

Het OCMW Melle is dan ook dringend op zoek naar vrijwilligers om samen met een vluchteling een woning te zoeken. In samen werking met het CAW Oost-Vlaanderen krijgen vrijwilligers een opleiding. Meer info vind je in deze tekst of op CAW Oostvlaanderen

sp.a Melle doet dan ook een warme oproep naar iedereen, die bereid is te helpen en een steentje wil bijdragen in een solidaire maatschappij.


Aangemaakt door Wim Verween - 16 mei 2017

Vind meer (op deze site)

Herbeluister

Herbeluister de gemeente- of ocmw-raad.

Zoek artikelen

Zoek in ons archief naar eerder verschenen artikelen.

Contacteer ons!

Heeft u vragen, opmerkingen? Laat het ons weten!.

Schrijf in op onze nieuwsbrief


sp.a in Melle